Nytt IT-selskap satser tungt

Konserndirektør i Iteam AS, Lars Ivar Simonsen. Foto: Iteam AS

Iteam AS med hovedkontor i Narvik er en ny IT-aktør i det norske markedet.

Av – Jonas Ellingsen
 
På hjemmesiden presenterer Iteam seg som det raskest voksende IT-selskapet i Norge, med 31 lokasjoner fra Svalbard i nord til Kristiansand i sør. I Nord-Norge har selskapet avdelinger i Alta, Harstad, Finnsnes, Mosjøen, Sandnessjøen, Bodø, Narvik, Sortland, Tromsø og Svalbard. 
 
Oppkjøp og vekst
Selskapet har siden det aktive eierfondet Equip Capital kom inn på eiersiden i januar 2020 ekspandert aktiviteten betydelig nasjonalt. Vekst i kundeporteføljen, i kombinasjon av strategiske oppkjøp, gjør selskapet til en attraktiv tilbyder av IT-driftstjenester til bedriftsmarkedet i Norge. Iteam har 250 medarbeidere, 6 000 aktive kunder og en omsetning på ca. 700 millioner kroner i 2022.
 
Egne bransjeløsninger
Selskapet har utviklet egne bransjeløsninger og er ifølge konserndirektør Lars Ivar Simonsen allerede en betydelig IT-leverandør til havbruksnæringen nasjonalt og internasjonalt. Simonsen er imidlertid tydelig på at Iteam ikke har som mål å bli en rigid IT-mastodont: – Lokal tilhørighet er en viktig rammebetingelse og suksessfaktor for forretningsmodellen vår. Hvis vi ikke lykkes lokalt, vil vi slite nasjonalt, sier Simonsen.
 
Følgende selskaper har blitt kjøpt av Iteam: Funn AS (Narvik) , IT Partner Helgeland AS, Fjordane IT AS, Østereng IT AS, Serversky AS, iDrift AS, Diode AS, Working IT AS, IT Partner Møre AS, Avarde AS og Nidaros Data AS. 
 
Hvor ble de av?
Oppkjøp og sammenslåing gjør det generelt krevende å følge feltet for IT-tjenester. Et godt eksempel er iTet, som i 2019 ble oppkjøpt av Braathe Gruppen AS med røtter i Østfold. iTet hadde da 75 ansatte og omsatte for rundt 180 millioner kroner. 
 
iTet ble grunnlagt i 2000, da Nordlandsdata og Moment.Data slo seg sammen til iTet og samtidig kjøpte Ateas virksomhet i Nord-Norge. Selskapet hadde da rundt 80 ansatte lokalisert på 5 kontorer: Bodø, Tromsø, Harstad, Mo i Rana og Oslo. 
 
I 2008, etter at iTet hadde kjøpt opp Navigator AS og Visma Concept AS, kjøpte Umoe IKT 90,1% av aksjene i iTet og det nye selskapet fikk navnet Umoe iTet. iTet gjenoppsto i 2011, da Kunnskap Invest AS (ansatte) kjøpte selskapet tilbake. Året etter satset selskapet nasjonalt.
 
I dag lever iTet  videre gjennom Braathe AS sine avdelinger i Bodø, Harstad, Mo i Rana og Tromsø.